Wil jij je balans, lichtheid en ritme vinden?

CR illustratie

Open Centered Riding Clinic

met Margreet Bouwmeester, Centered Riding Level 4 Clinician
15 & 16 mei 2016

Balans, lichtheid, ritme. Welke ruiter wil dit niet? Dat is wat Centered Riding graag wil bereiken. Paard en ruiter in perfecte harmonie. Na een les Centered Riding voel je alsof je echt samen met je paard beweegt i.p.v. van alleen op je paard zit.

Centered Riding is ontwikkeld door Sally Swift als een methode om een heldere communicatie te bereiken tussen paard en ruiter. Swift integreerde haar kennis van anatomie en Oosterse mindfulness, met het creatieve gebruik van mentale beelden in haar paardrijlessen. Swifts revolutie is de body-mind connectie in het paardrijden. Ze legt de techniek van het rijden uit met het gebruik van beelden en metaforen waardoor de ruiter leert te voelen waar het over gaat.

Die eenheid tussen mens en paard is een doel dat vele ruiters nastreven onafhankelijk van hun discipline. Ruiters dienen zich bewust te zijn van hun eigen lichaam alvorens ze iets van hun paard kunnen verwachten. Lichaamsbewustzijn is de sleutel tot effectieve communicatie tussen paard en ruiter.

4 basisprincipes

Door gebruik van de 4 basisprincipes van Centered Riding, n.l. zachte ogen, blokken bouwen, ademhaling en centreren ontwikkel je een stevige balans zonder overbodige spierspanning tijdens het paardrijden. In feite kun je de techniek van Centered Riding toepassen in vele activiteiten en niet alleen in het paardrijden. Er zijn vele sporten zoals tennis, skiën en golf, die dezelfde principes toepassen als Centered Riding.

Over Margreet Bouwmeester

Margreet Bouwmeester (Alona) is Level 4 clinician en Alexander technique practitioner in opleiding zal de lessen verzorgen tijdens deze open clinic. Het programma zal bestaan uit grondwerk met als doel balans en bewustwording van de ruiter en rijden. Er wordt één keer per dag gereden. Daarnaast wordt gewerkt met bal, trampoline en diverse oefeningen voor balans en bewustwording.

Tijdens haar lessen legt Margreet de nadruk op balans van de ruiter en het uitvoeren van dressuuroefeningen vanuit deze balans. Uitgangspunt vormen daarbij de vier basisprincipes van Centered Riding. De lessen zijn niet alleen te paard in kleine groepjes maar laten ook zonder paard de leerlingen ervaren wat de effecten zijn van de Centered Riding technieken.

DSCN4572trampoline klein

Heb je behoefte om weer een stap verder te komen in je rijden? Dan mag je deze 2-daagse clinic niet missen!

Datum: 15 & 16 mei 2016 (Pinksterweekend)
Prijs: €195,- incl. 6% btw, excl. lunch, overnachting en stalling

* Let op * Als je je eigen paard meeneemt, betaal je voor stalling, hooi en stro €15,- per dag. Je kunt ook een manegepaard huren voor €25,- per dag. Hiervoor ontvang je apart een factuur.

Overnachten kan gratis op de hooizolder van de Ripse Ruiters!

Locatie: De Ripse Ruiters, Ripselaan 6, 2375 NA Rijpwetering

Wil je graag Centered Riding Instructeur worden? Bij voldoende interesse beginnen we in september van dit jaar ook met de instructeursopleiding op dezelfde locatie! Een van de voorwaarden om hieraan mee te mogen doen is, dat je minstens eenmaal een Open Centered Riding Clinic hebt gevolgd, dus doe mee!

Schrijf je hier in:

Naam:

Email:

Telefoonnummer:

Straat & Huisnummer:

Postcode & Woonplaats:

Algemene voorwaarden:
Voor deze Open Clinic gelden dezelfde algemene voorwaarden als voor de Paard & Mens in Contacttraining. klik hier om ze te lezen.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ben ermee akkoord

Eigen paard mee?

Betaalwijze:

Vragen of opmerkingen? Gebruik dit veld:

Algemene voorwaarden:

Voor deze Open Clinic gelden dezelfde algemene voorwaarden als voor de Paard & Mens in Contacttraining. Lees ze hier >>>

Garantie:

Als de training aan de kant van de instructeurs niet door kan gaan, krijg je de mogelijkheid op een ander moment aan hetzelfde, of een vergelijkbaar, programma mee te doen. Mocht er geen vergelijkbaar programma worden aangeboden dan krijg je je geld terug.

Betaal hier

Klik op het IDEAL icoon om via een beveiligde link te betalen. Je ontvangt direct een betaalbewijs van Mollie Payments. Je ontvangt per aparte mail nog een btw-factuur voor je administratie.

Betaal-online-met-iDeal

Andere vragen of opmerkingen? Gebruik het contactformulier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *