Open Centered Riding Clinic

Open Centered Riding Clinic

CR illustratie

Balans, lichtheid, ritme. Welke ruiter wil dit niet?

Dat is wat Centered Riding graag wil bereiken. Paard en ruiter in perfecte harmonie.

Centered Riding is ontwikkeld door Sally Swift als een methode om een heldere communicatie te bereiken tussen paard en ruiter. Swift integreerde haar kennis van anatomie met het creatieve gebruik van mentale beelden in haar paardrijlessen. Swifts revolutie is de body-mind connectie in het paardrijden. Ze legt de techniek van het rijden uit met het gebruik van beelden en metaforen waardoor de ruiter leert te voelen waar het over gaat.

Na een les Centered Riding voel je alsof je echt samen met je paard beweegt i.p.v. van alleen op je paard zit. Dit is een doel dat vele ruiters nastreven onafhankelijk van hun discipline. Ruiters dienen zich bewust te zijn van hun eigen lichaam alvorens ze iets van hun paard kunnen verwachten. Lichaamsbewustzijn is de sleutel tot effectieve communicatie tussen paard en ruiter.

4 basisprincipes

Door gebruik van de 4 basisprincipes van Centered Riding, n.l. zachte ogen, blokken bouwen, ademhaling en centreren ontwikkel je een stevige balans zonder overbodige spierspanning tijdens het paardrijden. In feite kun je de techniek van Centered Riding toepassen in vele activiteiten en niet alleen in het paardrijden. Er zijn vele sporten zoals tennis, skiën en golf , die dezelfde principes toepassen als Centered Riding.

Heb je behoefte om weer een stap verder te komen in je rijden? Dan mag je deze 2-daagse clinic niet missen!

Datum: nader te bepalen
Prijs: €295,- incl. 6% btw  (inclusief lunch)
exclusief overnachting (mail ons voor overnachtingsmogelijkheden)
Locatie: Natural Western Riding Center, Oosteinderweg 549 A, 1432 BL Aalsmeer

Als je je eigen paard meeneemt, betaal je voor stalling, hooi en stro €15,- per dag. Je kunt ook een paard huren voor €25,- per dag. Deze bedragen worden achteraf apart gefactureerd.

Schrijf je hier in:

  Naam:

  Email:

  Telefoonnummer:

  Straat & Huisnummer:

  Postcode & Woonplaats:

  Algemene voorwaarden:
  Voor deze Open Clinic gelden dezelfde algemene voorwaarden als voor de Paard & Mens in Contacttraining. klik hier om ze te lezen.

  Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ben ermee akkoord

  Eigen paard mee?

  Betaalwijze:

  Vragen of opmerkingen? Gebruik dit veld:

  Garantie:

  Als de training aan de kant van de instructeurs niet door kan gaan, krijg je de mogelijkheid op een ander moment aan hetzelfde, of een vergelijkbaar, programma mee te doen. Mocht er geen vergelijkbaar programma worden aangeboden dan krijg je je geld terug.

  Betaal hier:

  *Let op* Klik eerst op “verzenden” om je inschrijfgegevens door te mailen, vóór je de IDeal betaallink aanklikt.

  Klik op het IDEAL icoon om via een beveiligde link te betalen. Je ontvangt direct een betaalbewijs van Mollie Payments. Je ontvangt per aparte mail nog een btw-factuur voor je administratie.

  Betaal-online-met-iDeal

  Andere vragen of opmerkingen? Gebruik het contactformulier.