Reacties van klanten

Hieronder kun je lezen wat anderen zeggen over onze lessen, workshops en clinics.

Over de lessen

“Wat jij mensen leert is op paardvriendelijke manier rijden; met lichaamstaal vanuit je zit, dit is voor het paard heel logisch en makkelijk te begrijpen. je wordt een met je paard! Paard blij, mens blij. Het paard gaat mooi en goed lopen en de ruiter rijdt super lekker. Dat is toch wat iedereen wil, die met paarden werkt – ongeacht rijstijl: dressuur, western, endurance etc.”

Les van Linda is meer een Masterclass!

De les bij Linda van Natural Western Riding Center, is geen standaard les zoals we die gewend zijn bij een dressuur manege of western stal. Haar paarden zijn heel gevoelig te rijden op je zit. Alles wat ooit eens tegen je geroepen is tijdens een les, kan je op haar paarden echt ervaren en voelen; bijvoorbeeld wat nou de bedoeling is van een onafhankelijke zit, de teugels alleen gebruiken waar nodig, welke hulp wanneer, hoeveel hoe weinig.

Zij geeft positieve feedback, op die manier gaat het er niet om wat je niet kan maar waar je naar toe wil met het rijden, met het paard waar je mee werkt, op een manier en in het tempo dat bij je past. Linda werkt met je aan de bouwstenen, die de basis zijn voor het omgaan met paarden en het rijden. Het is een basis die je overal kan gebruiken en toepassen, dat is het fijne ervan, de dieren begrijpen het. De les is in mijn ogen meer een masterclass te noemen, een clinic. Of het nou een half uur 3 kwartier of een uur duurt, zij deelt haar kennis en geeft het aan je mee en zorgt dat je er blijvend iets aan hebt; elke keer dat je “les” van haar hebt een bouwsteentje erbij. Ik ben er heel blij mee, het maakt me blij, het is een geweldige ondersteuning voor paardenliefhebbers!

Hallo Linda,

Hierbij nog mijn feedback van de introductie les van zondagmiddag.

Het was voor mij een heel bijzondere ervaring. Ik heb heel veel geleerd, over mijzelf en over paard Fleur. Ik voelde mij een complete beginner. Alles was eigenlijk anders en nieuw.

Ik wilde graag leren over zitten, en balans. En ik heb daar over geleerd. Namelijk dat zitten in balans zijn zowel psychisch als lichamelijk is. En ook dat er een balans tussen daadkrachtig zijn en kwetsbaar zijn is, en dat dat ook heel belangrijk is. En dat dat alles met elkaar te maken heeft.

En Fleur was precies zo als je gezegd had. Ik heb het zo vertaald. Fleur zei, ‘Okee, ik ben je de baas, en ik ben sterker dan jij, maar ik zal doen wat je wilt, omdat je rustig en vriendelijk met me bent.’

Ik wil je nog hartelijk bedanken en Fleur ook.

Groetjes,

Akke Langereis

Van een lesklant

Omdat ik in de manege zo bang was geworden dat ik bijna niet meer durfde te rijden, ben ik bij Linda op les gegaan en dit is het resultaat: een buitenrit op een Fries op Terschelling, galopperen op het strand. Dat alles dankzij Linda!!

Op Terschelling op het strand!

Over de Paard en Mens in Contact introductie:

Ik heb heerlijk genoten van de clinic paard en mens in contact. Stukje theorie maar ook oefenen met een paard. Ik voelde mij op mijn gemak en verwelkomt. Ik heb een hele andere kijk gekregen over hoe om te gaan met paarden. Echt een eye opener. Echt de moeite waard om te doen. BEDANKT LINDA!

Katie

Over de workshop Lichaamstaal

Cijfer 8
Linda heeft heel veel kennis en enthousiasme en heeft ons allemaal laten ervaren. Het was een echter eyeopener!

Bea

Cijfer 10!
Leuk, leerzaam en informatief. Met veel enthousiasme gebracht!

Marianne

Cijfer 9-10
Ik wist dat lichaamstaal belangrijk was, maar nu is me pas duidelijk geworden HOE subtiel en HOE belangrijk!

Jolanda

Cijfer 7
Veel stof, maar erg leerzaam. Door het zelf werken met de paarden merk je meteen wat je fout doet!

Janine

Cijfer 8
Deze demo geeft zeer snel inzicht in je lichaamshouding

Marcel

Cijfer 7-8
Goed idee gekregen van de werkwijze van Linda en haar visie.

Saskia

Cijfer 8
Linda is erg authentiek. Het werken met de paarden en zelf voor paard spelen hadden op mij grote impact.

Deniz

Over de demo Natural Western Riding

Cijfer 8
Het gedrag van het paard werd goed “vertaald” door Linda. Ik heb veel gehad aan haar advies bij het rijden in de bochten met angstig paard.

Mirjam

Cijfer 8
Geweldige uitleg over wat er gebeurd in het lichaam van het paard en hoe we paarden kunnen helpen heel duidelijk gedemonstreerd te paard!

Saskia