Voor paarden

Heb je een jong paard dat ingereden moet worden? Vertoont jouw paard ‘probleemgedrag’? Loop je tegen anatomische of andere trainingsuitdagingen aan? Wij helpen je graag jouw paard op een natuurlijke, paardvriendelijke manier te beleren!

Zadelmak maken en basishulpen leren

Onze trainingsaanpak is gebaseerd op Centered Riding en de Chris Irwin Insights over natuurlijk paardengedrag: we communiceren met paarden in paardentaal. Het goed toepassen van natuurlijke communicatieprincipes zorgt ervoor dat zowel paard als ruiter ontspannen, veilig en met plezier kunnen samenwerken.

We laten jou en je paard aan nieuwe dingen wennen in het tempo dat bij jullie past. We geven jou als ruiter de instrumenten om zelf samen met jouw paard ontspannen nieuwe dingen aan te kunnen leren.

Voor hulp bij het zadelmak maken en beleren door Linda Polak: vraag je offerte voor training op maat aan via het contactformulier.

Hulp nodig bij probleemgedrag?

Hulp bij het voorkomen en oplossen van probleemgedrag bij je paard krijg je in de 2-daagse Paard en Mens in Contact training. Dat is ontworpen om jou alle instrumenten en inzichten te geven dat je nodig hebt om uitdagingen met je paard te overwinnen, en samen verder te groeien. Je paard mag natuurlijk meedoen aan de 2-daagse workshops!

In specifieke gevallen helpen we jou natuurlijk graag op individuele basis om probleemgedrag op te lossen. We pakken blokkades aan in de samenwerking tussen jou en je paard. De blokkade bestaat meestal gewoon uit miscommunicatie tussen twee verschillende soorten! De doorbraak kan vaak al in 1 of 2 sessies gebeuren.

We rekenen hiervoor het uurtarief voor individuele lessen. Helaas is het niet meer mogelijk om je paard bij ons te laten overnachten!

Heb je interesse? Neem dan contact op met Linda Polak via het bovenstaande telefoonnummer of via het contactformulier.

Angst de Baas!

adb banner klein

Voor ruiters die beperkt worden in hun mogelijkheden door angst bij hun paard.

Deze workshop is voor ruiters die kampen met angst bij zichzelf en/of beter willen leren omgaan met angst bij hun paard.

Een emotie als angst werkt aanstekelijk: jouw angst versterkt die bij je paard en andersom. Het beste wapen tegen angst bij jezelf en je paard is inzicht! In deze 2-daagse training krijg je inzicht in de verschillende vormen en uitingen van angst bij jezelf. Je leert ook verschillende types paarden herkennen in hoe ze angst uiten, en hoe je daarmee omgaat.

De helft van de tijd werk je aan je persoonlijke angstblokkades en ontwikkel je jouw lichaamstaal van binnenuit, door het spiegelen met paarden volgens de Eponaquest principes. De andere helft leer je je paard bewust en paardvriendelijk leiden zodat hij zijn aandacht bij jou houdt en niet bij zijn angst.

Je kunt deze training boeken via de Angst de Baas website.