Western rijden bij Natural Western Riding Center

Als je wilt leren western rijden ben je bij Natural Western van harte welkom. We verzorgen diverse western lessen voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Binnen onze trainingen hanteren we een natuurlijke en holistische aanpak. Dat wil zeggen dat je communiceert door middel van lichaamstaal, waardoor er meer harmonie en diepgang ontstaat tijdens het rijden. Samenwerken met het paard staat daarbij altijd centraal.

Western rijden is meer dan alleen een westernzadel, een barrelrace of reining. Bij Natural Western werken we namelijk via het natural horsemanship principe. Dat betekent dat je leert luisteren naar jouw paard, zijn of haar gedrag leert herkennen en beïnvloeden aan de hand van jouw lichaamstaal. Ook als je wilt western rijden is dit van groot belang. Zo kun je jouw sportieve prestaties, rijtechniek en inzicht verbeteren.

ruiter met paard in weiland na een western rijden les

Bij Natural Western werken we via het natural horsemanship principe, waardoor je een vriendschapsband met je paard opbouwt.

Bij Natural Western kan dit op één van onze paarden, maar natuurlijk ben je ook van harte welkom als je met jouw eigen paard deel wilt nemen aan onze lessen en trainingen. Veiligheid, ontspanning en plezier staan bij ons centraal. Natuurlijk werken we ook aan jouw vaardigheden. Je leert verfijnder hulp geven, en je werkt aan je balans in het zadel waardoor je een onafhankelijke zit kunt creëren.

Natuurlijk western rijden

Onze westernlessen zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor de liefhebbers van deze discipline. Ook dressuurruiters, springruiters en eventing ruiters zijn bij ons van harte welkom. Naast de klassieke methode van rijden leer je diverse nieuwe technieken en vaardigheden die je ook effectief toe kunt passen in het trainen van dressuur of springpaarden. Je leert vertrouwen op het paard, krijgt meer inzicht in diverse gedragingen en reacties van het paard.

Grondwerk

Western rijden bij Natural Western staat niet alleen in het teken van rijden. We staan ook stil bij grondwerk, het creëren van een onafhankelijke zit en coaching. Daarbij maken we zowel gebruik van elementen in de praktijk, maar behandelen we ook de theorie die daar onlosmakelijk mee verbonden is. Doordat we de beschikking hebben over een buitenbaan en roundpen met een uitstekende bodem, kunnen de western lessen vrijwel altijd doorgaan.

Meer weten over de lessen?

Je krijgt les van een ervaren instructeur die je altijd voorziet van een perfecte begeleiding. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je een beginnend of gevorderd ruiter bent. Neem vrijblijvend contact met ons op als je meer wilt weten over natural horsemanship. Ook als je kennis wilt maken met natuurlijk western rijden staan we graag voor je klaar.

vrouw staat naast paard en kijkt omhoog

Tijdens onze lessen krijg je altijd een perfecte begeleiding. Het maakt niet uit of je net begint, of al een gevorderd ruiter bent.

Foto credits